OPORAVAK Nede Arnerić, kako saznajemo u Urgentnom centru, protiče bez komplikacija, ali još nije odlučeno kada će poznata glumica, koja je 8. maja uveče pri padu s trećeg sprata polomila tri pršljena, biti otpuštena iz bolnice.
U tim lekara koji se brine o njenom zdravstvenom stanju uključeni su sada i grudni hirurg i psihijatar. Specijalista za grudnu hirurgiju prati oporavak od povrede rebara, dok je psihijatar angažovan zbog depresije koja muči glumicu.
- Ona je u dosta lošem psihičkom stanju, izrazito je depresivna - navodi naš izvor iz Urgentnog centra. - Ne bih da licitiram o tome da li je to posledica šoka posle pada i saznanja da je umalo mogla da ostane potpuno paralizovana, ili je depresivna odranije. To njeno psihičko stanje je i glavni razlog što je još u bolnici, mada je i zbog preloma po jednog vratnog, grudnog i lumbalnog pršljena najbolje da je ovde, jer smo tako sigurni da miruje, što je u ovoj fazi oporavka posle povreda kičme najvažnije.
Glumica je na odeljenju transplantacije Urgentnog centra, iako lekari ne planiraju da je operišu, niti za time ima potrebe, a nije ni kandidat za transplantacije. Tu je smeštena samo da bi mogla da bude sama u sobi.
- Nije ona ni u kakvom VIP apartmanu, kao što objavljuju pojedini mediji, jer mi takve apartmane nemamo - objašnjava izvor "Novosti". - To je samo nešto bolja soba u renoviranom delu Urgentnog centra, kakve bi trebalo da budu sve u našim bolnicama. Istina, znatno je komfornija od "šoka B", gde je glumica bila smeštena kada je u nedelju uveče primljena u bolnicu. Niti smo zbog nje tu unosili nešto posebno, niti je ona išta tražila.
Glumica, prema saznanjima "Novosti", povremeno ima bolove i dobija analgetike, ali lekari kažu da su mnogo više zabrinuti zbog njenog trenutnog raspoloženja.
- U takvom psihičkom stanju nije za otpust iz bolnice - navodi naš sagovornik.