martes, 22 de agosto de 2017

Annonce Annonce Nordre Frihavnsgade er berygtet og frygtet af cyklisterne på grund af gadens meget ringe trafiksikkerhed. Arkivfoto. Foto: Jens Dresling Nordre Frihavnsgade er berygtet og frygtet af cyklisterne på grund af gadens meget ringe trafiksikkerhed. Arkivfoto. CYKELTRAFIK For to måneder siden smækkede bildøren op i Tine: »Mit syn er sløret på det ene øje. Det kommer ikke til at gå væk igen«


For to måneder siden smækkede bildøren op i Tine: »Mit syn er sløret på det ene øje. Det kommer ikke til at gå væk igen«
Morten Kabell vil gøre flere københavnske gader sikrere for cyklister. En af dem er Nordre Frihavnsgade, hvor et uheld i sommer har givet offeret livsvarige mén.

Den 6. juni blev Tine Louise Brunks liv ændret. Hun blev ramt af en bildør, en bilist smækkede op i hende, da hun kom cyklende af en af Københavns mest usikre strækninger, Nordre Frihavnsgade.

Gaden er berygtet og frygtet af byens cyklister. Den er smal og fuldstændigt blottet for de beskyttelsesforanstaltninger, der i resten af byen skal skabe større sikkerhed for de bløde trafikanter.

Måske kommer det nu. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) vil have resten af borgerrepræsentationen med til at investere 100 millioner kroner til sikring af vejene, når kommunens budgetforhandlinger går i gang. Og her står Nordre Frihavnsgade øverst på ønskelisten sammen med andre udsatte gader og skoleveje så som Prinsessegade på Christianshavn.


Skadet for livet
Det hjælper ikke Tine Louise Brunk. Uheldet ramte den 33-årige kulturarbejder en eftermiddag for et par måneder siden. Hun er fortsat præget af de skader, hun fik den tirsdag.

»Jeg har fået en varig synsskade. Men jeg har det markant bedre end dengang«.

»Jeg kom kørende ad Nordre Frihavnsgade, da jeg fik smækket en bildør ind i mig. Bilisten orienterede sig, men jeg var vist i den blinde vinkel. Det var lige før, jeg havde ondt af ham. Han var virkelig ked af det. Jeg husker, at jeg prøvede at holde balancen, så jeg ikke væltede, men at jeg ikke kunne undgå det. Jeg væltede bagover og slog baghovedet ned i asfalten. Jeg besvimede ikke og fik ikke noget hukommelsestab. Da jeg sad der, havde jeg kvalme«, beretter hun.

»Der var sindssygt mange hjælpsomme mennesker, der løb hen til mig. Det er vigtigt at sige, at det var fint, at folk var så hjælpsomme. Folk var virkelig søde og hjælpsomme«.

»Jeg lå på traumegangen på Riget et stykke tid, inden jeg blev undersøgt. Jeg blev lagt til observation. De skulle tjekke mig for kraniebrud og andre ting«.

Det har forsinket mit liv rigtig meget.
Tine Louise Brunk
»Jeg blev sygemeldt. Det er jeg stadig, men jeg er så småt ved at være klar igen. Jeg har prøvet at være deltidssygemeldt, men det var lidt hårdt, så jeg blev fuldtidssygemeldt igen«.

»Det er nakken og ryggen, jeg døjer med nu, ikke så meget hovedet. Mit syn er sløret på det ene øje i forhold til før ulykken. Det kommer ikke til at gå væk igen. Jeg har stadig svært ved at koncentrere mig og bliver hurtigt træt«.

»Jeg skal begynde hos en fysioterapeut, så jeg kan begynde at spænde af. Der er gode udsigter. Vi snakker om, at til september kan jeg være ved at være tilbage, men stadig med en lidt dårlig ryg og nakke«.

»Det har forsinket mit liv rigtig meget. Jeg er freelancer, så det har kostet mig - jeg har ikke så god en forsikring. Der har været opgaver, jeg ikke har kunnet tage. I øvrigt er det bare ikke sjovt at ligge to måneder i en seng«.

»Jeg har altid synes, at det var en vild gade, men jeg var ikke klar over, hvor galt det stod til, før jeg mærkede det på min egen krop. Gaden er ret smal. Det er som om, den ikke er lavet til biltrafik. Det har handlet om, at nogle politikere ville have, at bilerne skulle køre der. Men det kan ikke være vigtigere, at bilerne skal kunne køre der end at jeg undgår en varig synsskade.

Vi har ikke set skyggen af en trafiksikring endnu. Det er helt absurd.
Tine Louise Brunk
»Vi har ikke set skyggen af en trafiksikring endnu. Det er helt absurd, når jeg tænker på, hvor galt det kunne være gået, hvis jeg var blevet ramt af en bil eller en bus, da jeg røg ud på kørebanen. Så havde jeg været meget ilde tilredt, eller i værste fald ikke været her mere. Det kan gå så sindssygt galt. Min opfordring til politikerne er, at der er al mulig grund til at gøre noget ved det«.

BORGEN INDEFRA
Nyhedsbrevet, der skraber nyhedsflimmeret væk og giver dig perspektiv på ugens politiske debat. Udsendes hver fredag. Kommer til august.

Ja tak. Politiken må lejlighedsvis gerne kontakte mig med nyheder, tilbud om gratis e-bøger og andre gode tilbud, på mail, sms og telefon. Jeg kan, til en hver tid, framelde mig. Læs mere her.

Flere børn er bortført af barnevognstyve - kun Basse er aldrig fundet
Drabschef: Intet taler imod, at parteret lig er Kim Wall
Forældre hørte bortførelsen i babyalarmen: Kvinde stjal barnevogn med barn på 

Annonce
»Jeg er jo ikke den eneste, der har været ude for en ulykke på Nordre Frihavnsgade. Der er folk, som er kommet meget mere til skade end mig«.

Borgmester: Rådhuset må reagere på det her
Tine Louise Brunks fortælling understreger ifølge borgmester Morten Kabell behovet for straks at gribe ind for at gøre vejen mere sikker for de cyklister, der udgør flertallet af trafikanter i gaden.

»Det er ikke i orden«, siger han om uheldet.

»Der må rådhuset reagere for undgå, at flere kommer alvorligt til skade. Det er en af de ruter, som er svært tilgængelig – den er svært at afkode og at se, hvordan trafikken foregår. Vi ved, at der har været alvorlige uheld der. Behovet er der helt klart«.


I marts besluttede teknik- og miljøudvalget i Borgerrepræsentationen enstemmigt, at kommunen skal have en såkaldt nulvision. Målet er ganske enkelt, at ingen må miste livet eller komme til skade i trafikken.

No hay comentarios: