Naime, predsednik gradskog odbora SDP-a u Novom Pazaru Husein Memić optuživao je Đerleka za uzimanje mita i ucenjivanje radnika opšte bolnice i zatražio da se ispita njegova uloga u akciji spasavanja bebe porodice Ademović kada je u padu helikoptera poginulo sedam osoba.
Po pokretanju te teme na današnoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, Đerlek je za skupštinskom govornicom rekao da "nije zaboravio šta je jedan od članova SDP-a izjavio pre dva meseca".
"Želim od građana Novog Pazara, posebno političara, da shvate da je to loš primer zbog kojeg kvalitetni ljudi beže od politike. Ne smeju se iznositi takve laži i to ćemo nas dvojica lično rešiti na sudu. Treba demokratski da se borimo, da se poštujemo, a ne da iznosimo laži, pa da se posle 'mrtvi hladni' pravimo da se ništa nije desilo", rekao je Đerlek.
Te dve stranke, uz podršku koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), činiće vlast u Novom Pazaru u narednom periodu, a odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović ocenio je da je takva većina "poslastica i san svake opozicije".
"Vi radite naš posao. Svog kandidata za predsednika Skupštine ste optuživali za pad helikoptera i da prodaje radna mesta u bolnici za tri, pet i sedam hiljada evra. To ste u međuvremenu zaboravili, ali ćemo vas mi podsećati i tražiti da se ispitaju vaše optužbe na njegov račun. Sami sebi ste pucali u noge", rekao je Imamović za govornicom.